Over alcmenae

Op 26 november 1987 werd Damesdispuut Alcmenae – verbonden aan de Hoge Hotelschool Maastricht – opgericht door een club van 11 mysterieuze vrouwen. Die dag hebben zij de toon gezet voor een ware vriendinnengroep die zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid tot 200 spijkerharde leden. 
 
Alcmenae, de vrouw van Amphitryon, de god van de gastvrijheid. Een Alcmeniet is een vrouw die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan. Ze is een vrouw die tradities in ere houdt en hechte vriendschappen boven alles stelt. Het zittend Alcmenae bestaat uit een tiental jonge vrouwen, gestuurd door haar praesidium. De oud-leden van Alcmenae, zijn verbonden door de Alcmenae’s Ouwe Wijven Vereniging (AOWV). Mede door de AOWV behouden deze vrouwen hun contact en maken ze optimaal gebruik van hun netwerk.
 
Mysterieus en arrogant. Eigenschappen die deze onsterfelijke vrouw eigen zijn. Voor sommigen misschien moeilijk te begrijpen, maar voor Alcmenae en haar onsterfelijke vrouwen niet. Want een ware Alcmeniet is een intelligente vrouw met inhoud. Een vrouw die weet wat ze wil en recht door zee haar doelen bereikt. Een vrouw die zeker is van zichzelf en zichzelf kan zijn binnen haar club. Dat daar een tikkeltje arrogantie bij gepaard gaat, moge voor zich spreken.
 
Twee keer per jaar treed Alcmenae af van de berg de Peloponnesos en wordt een nieuwe Heracles geboren. Alvorens toe te mogen treden tot de spijkerharde wereld van Alcmenae, moet zij –vanzelfsprekend– eerst menig hindernis overwinnen.

'Priviligium est feminam esse!'

Damesdispuut Alcmenae