Selecteer een pagina

Over Alcmenae

Privilegium es feminam esse!

Praesidium Februari 2019 – September 2019:

  • Praeses: Yvenka Lamsma
  • Vice – Praeses: Sarah Malolepszy
  • Ab – Actis: Dominique van Leeuwen
  • Quaestrix Pecunia: Charlotte Euwen

Alcmenae, de vrouw van de god van de gastvrijheid Amphitryon. Alcmenae is een vrouw die normen en waarden hoog in het vaandel heeft. Ze is ook een vrouw welke tradities in eren houdt en hechte vriendschappen boven alles stelt, ofwel zijwapen_alcmenae_website sluit vriendschappen voor het leven.

Mysterieus en arrogant. Eigenschappen die deze onsterfelijke vrouw eigen zijn. Voor sommigen misschien moeilijk te begrijpen, maar voor Alcmenae en haar onsterfelijke vrouwen niet. Want een ware Alcmeniet is een intelligente vrouw met inhoud. Een vrouw die weet wat ze wil en recht door zee haar doelen bereikt. Een vrouw die zeker is van zichzelf en zichzelf kan zijn. Dat daar een tikkeltje arrogantie bij gepaard gaat, moge voor zich spreken.

Twee keer per jaar treed Alcmenae af van de berg de Peloponnesos en wordt een nieuwe Heracles geboren. Alvorens toe te mogen treden tot de spijkerharde wereld van Alcmenae, moet zij eerst menig hindernis overwinnen.

Op 26 november 1987 werd Damesdispuut Alcmenae – verbonden aan de Hoge Hotelschool Maastricht – opgericht door een club van 11 mysterieuze vrouwen. Zij zette de toon voor een ware vriendinnengroep die zich de afgelopen 30 jaar heeft uitgebreid tot 180 leden. De groep bestaat uit heel verschillende meiden die allemaal iets toevoegen aan hun gezamenlijke leven en die zijn verbonden door vriendschap, openheid, eerlijkheid en gekkigheid. In de week van 26 november tot en met 1 december 2017  hebben wij ons 30 jarig bestaan mogen vieren met een denderende Lustrumweek waarin Oud Alcmenieten terugkeerde naar Maastricht om met zijn allen te toosten op de volgende 30 jaar.

“Wij moeten in ons leven díe keuzes maken die de treffendste eigenschappen van onze persoonlijkheid de gelegenheid geven zich te ontplooien. Want met de goden moet geen sterfelijk mens zich willen meten!”

Damesdispuut Alcmenae